Vad gör en snickare? - Snickare24

Vad gör en snickare? - Snickare24

Vad gör en snickare?

Snickare kan arbeta med en mängd olika projekt och det finns många inriktningar inom snickeribranschen. När du tänker på en snickare kanske du också tänker på någon som arbetar med trä. Men moderna snickare använder en mängd olika material, och deras arbetsuppgifter är också olika.

Du kan hitta dem som gör stommen för en byggnad, tillverka skåp för kök och badrum, eller till och med slutföra trimningsarbeten för olika föremål.

Intresseförfrågan

Lämna intresseförfrågan när du är i behov av en snickare.

Hur gör snickaren - Råspontluckor

Wikipedia information om Snickare

Snickare Snickare är en hantverkare som ägnar sig åt snickeri, arbete i trä. De olika typerna av trähantverkare kan särskiljas efter syssla. Finsnickare - Tillverkar möbler och utför intarsia. Maskinsnickare - Tillverkar till exempel fönster, dörrar, trappor, köksinredningar. Byggnadsträarbetare eller byggnadssnickare - Bygger och monterar hus samt monterar inredning i dessa, samt andra grövre träarbeten. Båtbyggare - En trähantverkare som bygger båtar samt inreder dessa. De är oftast allsidiga trähantverkare. Ett modernare namn är båtsnickare som utför reparationer och bygger inredning i båtar med skrov i andra material än trä.Ett besläktat yrke är timmerman, vilken utför grövre träarbete till exempel timring av hus. I Finland lever timmerman kvar som beteckning på byggnadssnickare. Även finns skeppstimmerman för fartygsbygge i trä. Större fartyg hade ofta en skeppstimmerman anställd ombord för fortlöpande reparationer.

Synonymer till Snickare

  • byggnadssnickare, timmerman, möbelsnickare, ebenist, grovsnickare